Zdroj : Unsplash, Autor : Lefteris kallergis

Dočkáme se “Fake alkoholu”, který tě dostane do nálady ale neopije

V regálech s alkoholem se objeví v horizontu pěti let

Dokonce ani ti nejhorlivější pivaři a znalci vína by měli obtíže vyvrátit tvrzení, že alkohol má své jisté nedostatky, ale již ne na dlouho.

Více než deset let, podle The Guardian, vědec David Nutt vyvíjel náhradu syntetického alkoholu, kterou nazývá Alcarelle. Tvrdí, že jeho vynález má potenciál umožnit konzumentům vychutnat si všechny výhody alkoholu a žádnou z jeho nevýhod – což znamená, že by to definitivně ukončilo všechny neduhy spojené s alkoholem, kocovinou počínaje a rakovinou konče.

Alkoholický nápoj může být relativně neškodný způsob, jak se uvolnit na party nebo po dlouhém dni v práci, ale udržování příjemného uvolnění bez zbytečných obtíží může vyžadovat pečlivý výpočet. Dát si někdy o jeden panák nebo koktejl navíc, tak tě nemusí potěšit následující ráno.

Nadměrná konzumace alkoholu možná může v krátkodobém horizontu vést ke zmírnění kocovin, ale na druhou stranu v dlouhodobém horizontu k rozvoji srdečních onemocnění až po různé druhy rakoviny – nepočítaje rozvin závislosti na alkoholu.

Nutt věří, že dokáže navrhnout svou molekulu syntetického alkoholu tak, aby byla v kontaktu s tělem způsobem, kterým se vyhne negativním vedlejším účinkům.

Víme, kde má alkohol v mozku „dobré“ účinky a „špatné“ účinky a jaké konkrétní receptory je zprostředkovávají – Gaba, glutamát a další, jako je serotonin a dopamin. Účinky alkoholu jsou komplikované, ale… můžete cílit na části mozku, na které chcete cílit.

David Nutt

Nyní pracuje na tom, aby jeho molekula syntetického alkoholu byla „špičkovým efektem“, který by zabránil pijákovi, aby nikdy nepřekročil hranici od uvolnění až k opilosti. Navrhuje také, aby postrádal jakoukoli toxicitu, a tím předcházel zdravotním problémům. Konečným cílem je vyrobit Alcarelle a pak ji prodat výrobcům alkoholových nápojů, aby ji mohli přidat do svých produktů.

Před třemi lety Nutt založil startup pro Alcarelle, generální ředitel společnosti David Orren nedávno prozradil irskému examinátorovi, že by mohli být schopni splnit všechny nezbytné bezpečnostní zkoušky a regulační požadavky do pěti let.

Pokud Nutt a jeho kolegové dokáží zdokonalit svou náhradu syntetického alkoholu, globální analytik nápojů Jonny Forsyth si myslí, že je tu velká šance, že by alkoholický průmysl mohl skutečně tento produkt přijmout, místo toho aby jej považovali jako konkurenci.

Zdroj : Futurism

Hodnocení čtenářů3 Hlasů9.9
9.9
BODŮ
Ohodnoť článek
Ohodnoť článek a dej tak najevo jestli se ti libí obsah, který tvoříme a zároveň ho pomáhej zkvalitnit.
Zakladatel a CEO

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

AFFECTIØN je on-line publikace zahrnující nadcházející trendy a zprávy v oblasti módy, umění, hudby a kultury, a to vše na jedné platformě. V on-line světě módy a životního stylu neustále staví silnou značku. Odkazuje na pop-kulturu, kde zachycuje podstatu prolínání doby minulé a současné. Médium pro mladé lidi a jejich zájmy.